Critical Error when joining RVS multiplayer

11 posts / 0 new
Last post
TheLongestDay
Offline
Last seen: 7 years 5 months ago
Critical Error when joining RVS multiplayer

This is my signature. There are many like it, but this one is mine.

SAS_DeCapi
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel
SAS_DeCapi's picture
Offline
Last seen: 17 hours 50 min ago

Are you running xfire at the same time? That could be the problem.

SAS_LtCol_DeCapi 
Commanding Officer

GCHQ
22nd [SAS] Elite Virtual Regiment

Spidey01
Offline
Last seen: 3 months 1 week ago

Has anything changed between when it started and before then?

The game changes resolutions when switching between out of game menus and playing a map.

TheLongestDay
Offline
Last seen: 7 years 5 months ago

I think its Xfire. Whenever its on, i cant get into a game, when its off: no problem. So whats the solution?

This is my signature. There are many like it, but this one is mine.

SAS_DUKE
Veteran
Veteran
Offline
Last seen: 5 years 5 months ago

Don't turn xfire on...

...or come to SWAT. Dirol

Cheers CHEERS Cheers

DUKE, Germany

"What's the plan?
Track'em, find'em, kill'em!"

Spidey01
Offline
Last seen: 3 months 1 week ago

Are RvS and XFire both running under the same user account?

i.e. you must run xfire under the same admin account as raven shield, or it will pop a cork; just the same as RvS will refuse to run without administrator privilege.

SAS_Chester
Veteran
Veteran
Offline
Last seen: 5 years 4 months ago

Does that apply to just Vista or any OS, Spidey?

I'm the only one to use this computer (Win XP 64), so I run everything under Administrator, and never have any problems.

[SAS] Veteran Chester 22nd Special Air Service - Elite Virtual Regiment

Spidey01
Offline
Last seen: 3 months 1 week ago

A proper answer to that would be beyond the scope of this thread Chester, but the short answer is likely that all platforms officially supported by RvS/Xfire/DX as a whole, should share the same issue I dealt with earlier.

Do bare in mind however, that many (purely) native windows programs were never (truly) designed for the Windows NT architecture -- including Raven Shield. With NT 6.x, Microsoft is finally forcing the choice of Do It Right or Hack It. Many things that Vista got bad mouthed for changing, stem from the worlds failure to migrate themselves from MS-DOS / Windows 3.x / Windows 9x centric thinking to Windows NT - after 5+ years of grace period.

@ the OP - as Duke said, the simplist solution is don't run Xfire and RvS at the same time. If that's not viable, see my previous post.

Hunter
Offline
Last seen: 1 year 11 months ago

Hi TheLongestDay,

i have the same problem under Vista and both programs are running in the same instance, that makes no differences. I guess it is a problem of the NVIDIA driver but i am not 100% sure.

One workaround is start rvs 1st and then xfire. But sometimes it crashes the game !

(formerly known as SAS_LCpl_Hunter)

Medic
Offline
Last seen: 8 years 10 months ago

In xfire, try to disable "ingame chat" function. This little bugger kept crashing my game all the time.

Your CPU, is that a dual core or quadcore.

If its dual, there is fixe3s you can download... If its quad... well then I hope your are a computer geek lol.

Its a thread about it in this forum....

TheLongestDay
Offline
Last seen: 7 years 5 months ago

Starting xfire second actually works. Starting both programms as administrator does make no difference.

This is my signature. There are many like it, but this one is mine.