S4 SAS Server

33 posts / 0 new
Last post
SAS_Ranger
Veteran
Veteran
SAS_Ranger's picture
Offline
Last seen: 1 week 1 day ago
S4 SAS Server

Ive been having strange problems on the server such as not being able to use _ in tag name and there are no weapons/hands in my screen when the map starts. Just seeing if its only for me or if others are having the same problem?

SAS_Walker
Trooper
Trooper
SAS_Walker's picture
Offline
Last seen: 1 month 4 hours ago

The missing _ is annoying yes. I can ask some guys in the swat community if they know how to solve the problem. Its just an .ini problem imo. And no, i dont have the problem with no weapon/hands. Is it every time?

SAS_Walker
22nd [SAS] Elite Virtual Regiment

SAS_WIZ
Veteran
Veteran
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks ago

the underscore problem is a language issue, i cant remember exactly where to fix it, but you basically need to edit a file to change your copy into international language. Try googling 'SWAT 4 name fix'

SAS_WIZ

SAS_Random
Veteran
Veteran
SAS_Random's picture
Offline
Last seen: 15 hours 6 min ago

the quick...but annoying way of fixing your name is to click settings then the game controls tab, then click "back" in the upper left corner to return to the game

it will then add your _ back into your name

I thought it was a character problem, but when i changed the allowable name character file to add the _ as an allowable character, it became a server mismatch issue.

I don't know if now that we have the redirect functioning if it would send the mismatched file to the client or not.

What do you think, WIZ?

SAS_Vet_Random

Lt. Col (Retired)

22nd [SAS] Elite Virtual Regiment

 

 

SAS_WIZ
Veteran
Veteran
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks ago

Possibly, but it depends on the content of that file. Does it contain personalised data such as player name?

SAS_WIZ

SAS_Nick
Veteran
Veteran
Offline
Last seen: 3 years 4 months ago

The way I fix name is I type name SAS_SSM_Nick in console. That's quicker for me than to open up settings. For the weapon problem, I don't realy know SWAT settings but there might be an option to show your weapon in the settings.

SAS_Nick
22nd SAS Elite Virtual Regiment

SAS_Ranger
Veteran
Veteran
SAS_Ranger's picture
Offline
Last seen: 1 week 1 day ago

Thanks for underscore advice, I know Ive seen others a while ago with same problem and I do kinda remember hearing about the .ini file changes so I'll check that out..

And yes Walker it's been showing no weaps/hands on server about the last 3 or 4 times I've tried playing on there..never had that problem before while playing S4, but I'm sure theres some kind of fix

SAS_Ranger
Veteran
Veteran
SAS_Ranger's picture
Offline
Last seen: 1 week 1 day ago

Check that lol, weapon problem is fixed server was running great for me..and I once in game, I just had to goto settings and exit then the underscore problem was fixed as well Dirol

Nvm, spoke too soon..once I went to the next map, I ran into the same problem..It said: Note: Some of your weapons have been replaced by server. I was able to run around but could do nohing more than open doors, couldnt shout or even punch, and had no weaps/hands again. :?

SAS_Walker
Trooper
Trooper
SAS_Walker's picture
Offline
Last seen: 1 month 4 hours ago

Dirol really weird, I recommend to reinstall the game. Pretty sure this is not a server issue.

SAS_Walker
22nd [SAS] Elite Virtual Regiment

SAS_Random
Veteran
Veteran
SAS_Random's picture
Offline
Last seen: 15 hours 6 min ago

don't ask me why, but some servers set up with "forcenoweapons" running.
they run around with handcuffs equipped, which allows them to run around like morons punching suspects to get them to comply.

I don't know why you would want to play on such a server, but if you do, just equip your flexcuffs and have at it.

SAS_Vet_Random

Lt. Col (Retired)

22nd [SAS] Elite Virtual Regiment

 

 

SAS_WIZ
Veteran
Veteran
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks ago

cable tie kings

SAS_WIZ

SAS_Nick
Veteran
Veteran
Offline
Last seen: 3 years 4 months ago

Does that mod come with a brass knuckle? Wink

SAS_Nick
22nd SAS Elite Virtual Regiment

SAS_Ranger
Veteran
Veteran
SAS_Ranger's picture
Offline
Last seen: 1 week 1 day ago

lol ya I guess some like the run n cuff style. But yeah Spidey told me the same thing probably just need a good ol reinstall

SAS_Ranger
Veteran
Veteran
SAS_Ranger's picture
Offline
Last seen: 1 week 1 day ago

Well re-installing S4 did not work, I have SWAT 4 Gold Edition from direct2drive.com .. maybe that has something to do with the problem? Or I could try contacting tech support on Sierra's tech forums assuming they even have one hehe

Lodige
Lodige's picture
Offline
Last seen: 7 hours 5 min ago

i have the same version from direct2drive ranger
i cant open the console and sometimes i have no sound
maybe ur right it is the version from that webside that makes trouble

SAS_Nick
Veteran
Veteran
Offline
Last seen: 3 years 4 months ago

I have D2D version and I don't have any problems with it.

SAS_Nick
22nd SAS Elite Virtual Regiment

SAS_WIZ
Veteran
Veteran
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks ago

What operating system are you guys running?

SAS_WIZ

SAS_Nick
Veteran
Veteran
Offline
Last seen: 3 years 4 months ago

I have XP and it seems fine except slow loadings

SAS_Nick
22nd SAS Elite Virtual Regiment

SAS_Malty
Veteran
Veteran
Offline
Last seen: 3 years 6 months ago

I also have the direct2drive one, aside from the fact that my pc is borked and it takes an average of 40 mins to load the game I have no problems.
Oh, and I had no problems with the version when my pc was functioning normally. Smile

SAS_Walker
Trooper
Trooper
SAS_Walker's picture
Offline
Last seen: 1 month 4 hours ago

2 days ago someone on the server told me he has the same problem with no weapon in hand... :roll:
But most ppl can play fine on the pg.

SAS_Walker
22nd [SAS] Elite Virtual Regiment

Lodige
Lodige's picture
Offline
Last seen: 7 hours 5 min ago

i have windows 7

walker try to set ur setting low i got the same problem if i set the setting on high
i set my nvidiaoptions from highquality to fast (leistung) dunno how to whrite in english
then it works fine for me
Smile

SAS_WIZ
Veteran
Veteran
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks ago

Right guys, i think i may have a solution for you.

If you are running vista or 7, open up the properties for SWAT4 in your start menu and set it to run as administrator and in Compatibility mode (XP sp3)

SAS_WIZ

SAS_Walker
Trooper
Trooper
SAS_Walker's picture
Offline
Last seen: 1 month 4 hours ago

What are the restriction settings for the swat server atm?

SAS_Walker
22nd [SAS] Elite Virtual Regiment

SAS_Random
Veteran
Veteran
SAS_Random's picture
Offline
Last seen: 15 hours 6 min ago

I don't know how to do restrictions, so I don't think there are any.

I know some people have had no weapons at times, but I don't think the replacement settings are active. I'll have a look again.

Does anyone know what to look for?

SAS_Vet_Random

Lt. Col (Retired)

22nd [SAS] Elite Virtual Regiment

 

 

SAS_Ranger
Veteran
Veteran
SAS_Ranger's picture
Offline
Last seen: 1 week 1 day ago

Naw sorry I dont know much about s4 server settings, but I did find a S4 site/forums http://www.tacticalgamer.com .. might have some posts there about server problems.

And yeah Im running Windows XP 2002 Home Ed. and Ive never had the no weaps/hands issue on any other server before, just some slow loading at times like you said Nick.

SAS_WIZ
Veteran
Veteran
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks ago

S4 has always been a slow loader

SAS_WIZ

SAS_Random
Veteran
Veteran
SAS_Random's picture
Offline
Last seen: 15 hours 6 min ago

1.go to your installation folder of swat 4,open contentexpansion-->system
(it should look like this C:\Program Files\S.W.A.T. 4\ContentExpansion\System)
2.find these two files; SwatGame.ENG file and SwatGame.INT file
then,just in case if something goes wrong ,make a backup copy of this two files
3.open the SwatGame.ENG file, inside you must find this line:(its almost at the beginning of the file) DefaultMPName= ,now write your name after the equal symbol.
Now look a bit down you should see this line: MPNameAllowableCharSet= ,here you must add this symbols (){}|_!^ ,now close it save it in system folder
4. do the same thing with SwatGame.INT

this is a possible fix i found on another site for our underscore problem, but I'm not sure if it would just cause file mismatches or not.

SAS_Vet_Random

Lt. Col (Retired)

22nd [SAS] Elite Virtual Regiment

 

 

SAS_Walker
Trooper
Trooper
SAS_Walker's picture
Offline
Last seen: 1 month 4 hours ago

Unfortunatly the same as b4 here.

SAS_Walker
22nd [SAS] Elite Virtual Regiment

SAS_Ranger
Veteran
Veteran
SAS_Ranger's picture
Offline
Last seen: 1 week 1 day ago

For me I found a fix to the underscore problem, all I do is once Im in the server, goto settings and goto the tab where you can modify your user name, and then without changing anything in your info, exit settings mode and my tags are back to normal.

SAS_Ade
Veteran
Veteran
Offline
Last seen: 1 year 9 months ago

I don't think thats a permanent fix ranger

[SAS]_LCpl_Ade Lance Corporal (LCpl) 22nd Elite Virtual Regiment.

SAS_Walker
Trooper
Trooper
SAS_Walker's picture
Offline
Last seen: 1 month 4 hours ago

So what your "NoWeaponInHand" problem is solved Ranger?

SAS_Walker
22nd [SAS] Elite Virtual Regiment

Pages