Can't run version 1.6

12 posts / 0 new
Last post
Skeeter
Offline
Last seen: 10 years 4 months ago
Can't run version 1.6

Just a small question, are the servers that SAS use version 1.0 or version 1.6 Raven Shield? I was just wondering because my computer will run 1.0 without a problem, but for some reason when I download the patch and upgrade to 1.6, every time I click on Multiplayer my computer locks up. Just wondering if anyone could help me out with this... of if SAS plays on 1.0 servers too.

Valroe
Offline
Last seen: 8 years 9 months ago

All servers run patch 1.6

Remember that there are a bit different patches for different languages. English, american, german etc. Make you sure you have the right one.

Skeeter
Offline
Last seen: 10 years 4 months ago

Thanks, I'll try it. I don't really think its a problem with the patch though... The game runs fine except for when I try to play multiplayer.

Valroe
Offline
Last seen: 8 years 9 months ago

You said when you click "multiplayer" Your game or computer crash?

If thats the case i would reinstall with a patch from another site.

Skeeter
Offline
Last seen: 10 years 4 months ago

Yeah... Thats the problem I'm having. The game loads fine and I can do anything else on Raven Shield, but when I click multiplayer my computer locks up so bad that I have to shut the power off to get it to restart.

SAS_Chester
Veteran
Veteran
Offline
Last seen: 5 years 4 months ago

Hey Skeeter.

After applying the 1.6 patch, disable xfire if you have it and click multiplayer - leave the computer alone for 5-10 minutes if needed, as it is normally slow to load the multiplayer screen anyway.

If this doesn't work then download and install punkbuster http://www.evenbalance.com (required for Rvs multiplayer). Once it is installed enable it in options and try again.

Let me know if this works.

[SAS] Veteran Chester 22nd Special Air Service - Elite Virtual Regiment

Spidey01
Offline
Last seen: 3 months 3 days ago

You might also check the MD5 of it, if you still have the patch file.

Skeeter
Offline
Last seen: 10 years 4 months ago

Thanks, I'm re-downloading the patch right now and punkbuster. I'll let you know when I get it all installed if its working or not

Skeeter
Offline
Last seen: 10 years 4 months ago

I re installed the patch and I installed punkbuster. Now I can't even open the game. The title screen comes up and then shuts off. I don't understand why my game is acting so stupid...

SAS_WIZ
Veteran
Veteran
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks ago

Re-install the whole game, then patch it.

SAS_WIZ

Skeeter
Offline
Last seen: 10 years 4 months ago

I've already tried that 2 or 3 times... Every time I do it, I get the same results, my computer locks up and I have to uninstall it and start over. I can't wait til I get a new computer cuz the one I have acts so retarded sometimes... :?

Timbo
Offline
Last seen: 8 years 9 months ago

Ok Skeeter, before buying yourself a new PC try the following:

1. Right click on the Raven Shield icon on your desktop. Then left click on "properties."

2. In this new window, locate the "target" bar and add "-norunaway" after ravenshield.exe . If you have installed the game to the default location the entire bar should now read:

"C:\Program Files\Red Storm Entertainment\RavenShield\system\ravenshield.exe" -norunaway

3. Click Apply, then ok.

Try this and give feedback.